WGA-excedentverzekering afbeelding

WGA-excedentverzekering

WGA-Excedentverzekering

Een WGA-uitkering is gebonden aan een bepaald maximum. Voor werknemers met een hoog salaris is arbeidsongeschiktheid daarom een extra risico omdat de inkomensachteruitgang veel groter kan zijn en bijvoorbeeld uit kan komen op 50% van het laatste loon in plaats van 70%. 

Wat doet de verzekering?

De collectieve Excedentverzekering is er voor medewerkers met een hoog salaris die arbeidsongeschikt raken. Zij krijgen een aanvulling op hun WGA-uitkering. Het risico van een sterke inkomensachteruitgang in verband met het bereikte uitkeringsmaximum is dan afgedekt. 

Door de aanvulling op de uitkering blijft het inkomensverlies beperkt. De aanvulling loopt tot een bepaalde eindleeftijd of tot de AOW-leeftijd. U heeft als werkgever veel zeggenschap over de invulling van deze verzekering. Zo bepaalt u onder meer de dekking en de duur van de uitkering. 

De premie

De premie van de WIA-Excedentverzekering is fiscaal aftrekbaar. En u kunt eventueel besluiten dat medewerkers meebetalen aan de premie. Op die manier kunt u de kosten in de hand houden.

Gerelateerde pagina’s